Over LUX

Wie zijn wij?

Wij zijn de dames van Amsterdams Damesdispuut LUX! LUX is opgericht in 2008 en is verbonden aan Studentenvereniging NoNoMes. In de afgelopen jaren is LUX de blauwe draad geweest door het studentenleven van haar leden, die allemaal studeren aan de UvA, VU of HvA in Amsterdam.

Wij dames van LUX weten als geen ander hoe je iedere dinsdag voorafgaand aan de borrel met zijn allen van een zalig etentje kan genieten, hoe spannend een dispuutsweekend op het platteland kan zijn, hoe je een collegejaar het beste in (dronken)quotes samen kunt vatten én dat het absoluut niet erg is om alle nummers van de Partysquad mee te kunnen zingen (of schreeuwen)!

No nonsense, lang leve de lol en lekker relaxed: dat zijn de begrippen waar alle LUX dames zich in kunnen vinden! Bij LUX zijn alle lichtingen gelijk en maakt iedereen deel uit van één grote groep vriendinnen. Een lidmaatschap bij LUX betekent een onvergetelijke studententijd in Amsterdam met veel activiteiten, diners, borrels in de kroeg of in het park, nieuwe vriendschappen en bovenal heel veel blijvende mooie herinneringen.

IMG_6776
Wintersport!

Wat doen wij?

Iedere dinsdag, voorafgaand aan de borrel van NoNoMes, eten en borrelen we samen in onze stamkroeg, de II Prinsen. Ook is LUX het hele jaar door te vinden bij activiteiten georganiseerd door NoNoMes, en organiseren we zelf een groot aantal activiteiten. Ieder jaar weten we genoeg redenen te vinden om gezamenlijke diners te organiseren (met of zonder date), vieren we jaarlijks met alle LUX-dames (van jong tot oud) onze Dies Natalis en organiseren we ieder jaar onder andere ons dispuutsfeest, een familiedag, weekendjes weg of zijn we te vinden met een biertje op onze Koningsdagboot of tijdens de après ski op onze wintersportvakantie. In de zomer reizen we naar een warm paradijs, barbecueën we heerlijk in het park of gaan we de leukste feestjes af. Daarnaast borrelen we regelmatig met bevriende herendisputen uit andere steden en hebben we natuurlijk nog vele andere spontane activiteiten. Wil je meer weten over wat ons het hele jaar bezig houdt, volg ons dan op Instagram: damesdispuut_lux of kijk op onze Facebook. 

LUX: Niets moet, maar we willen alles!